Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

1ste keer officieel met de 3D touch aan de gang

……en daar gelijk een hoop van opgestoken.

Had met SW thuis wat modellen voorbereid en alvast vertaald naar *.STL zodat het omzetten geen tijd kostte.

De eerste print gedaan met de default instellingen van de machine; deze bleken voor wat betreft de koeling als de snelheid verkeerd te staan.

Als je in het default menu kiest voor welke ABS dan ook, zie je dat de koeling uitgegrijsd is!! Deze heb je hard nodig omdat anders je model als een pudding in elkaar zakt. Omzeil dit door een nieuw materiaal aan te maken met dezelfde eigenschappen maar vink ook de koeling aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens bleek dat vooral met dunnere vormen de hoogte in dat de machine veel te snel liep; dit zat m in de priint accelerator die default op 3x de normale snelheid staat; verander dit naar 1 en je model gaat prachtig opgebouwd worden, in PLA en ABS

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortom, we zijn even beziggeweest om en ander uit te vogelen maar dit kan het resultaat zijn:

Reageer
(*)
(*)