Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Architectuur

Architecten kunnen o.a. een FabLab gebruiken om snel en betaalbaar maquettes te maken. Maar ook voor hen kan het de broedplaats zijn voor het realiseren van verrassende ideeen die voorheen niet mogelijk waren.

Een goed voorbeeld is het houten huis in Madrid, waarvan elk onderdeel apart gemaakt is in het FabLab Barcelona, vervolgens getransporteerd naar de bouwplaats, waar het als legoblokjes in elkaar is gezet. Het ontwerp kreeg de Publieksprijs, niet alleen voor de bijzondere vormgeving maar ook voor duurzaamheid en prettige woonsfeer. In drie dagen tijd werd het door 5000 mensen bezocht. Let op de speciaal ontwikkelde gebogen zonnepanelen, de woonkamer onder het gebouw (schaduw, frisse wind) en het interieur. (Bekijk hiervoor de filmpjes).

Sinds kortĀ  staat er in Amsterdam zelfs een levensgrote printer. De Kamermaker van architectenbureau DUS kan een compleet paviljoen printen uit bio plastics.