Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Bedrijven en uitvinders

Veel bedrijven kunnen slechts moeizaam innoveren. Ze hebben vaak de kennis niet in huis om 3D te ontwerpen met een computer, of  hebben het geld niet om een prototype te laten maken voor de eerste tests.

Uitvinders kampen vaak met dezelfde problemen. Een investeerder overtuig je makkelijker als je een werkend prototype in je handen hebt.

De NS kaartjesautomaat met anti skimming beugel van protospace

Beide partijen kunnen een werkplek in het FabLab afhuren of het prototype in opdracht laten vervaardigen.

Urbee 3D printed car

TECHNIEKTALENTEN

ROC West-Brabant Topper Alex Oomen (rechts op de foto) heeft samen met broer Mathijs de Stichting Techniek Talenten opgericht (http://www.techniektalenten.nl/) Met studenten van het Markiezaat College van verschillende techniekopleidingen bouwen ze aan het Super Mono Raceproject. De motor draait op bio ethanol en maakt gebruik van 3D geprinte onderdelen.