Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Crop Duster (Vliegtuigje)

De meeste creatieve ideeën ontstaan in op de momenten dat je het niet verwacht. Ook zo in dit geval.
Ivm de nieuwe openingstijden was er behoefte om de tijd nuttig door te komen. Een snelle brainwave combineerde verschillende mogelijkheden en invullingen om de nog jonge medemens met het ontwerpen kennis te laten maken.

Planes is een door disney uitgebrachte film, waarin Dusty de crop duster een hoofdrol heeft. Wat is er mooier dan een crop duster te gaan bouwen!

Een snelle scan op internet leverde al snel de verschillende aanzichten van de crop duster (Sproei vliegtuigje) op. Dit is de start voor het projectje….

piper_pa-36

De vervolgstap is om deze tekening om te zetten in een vector bestand, waarbij de dikte van het materiaal, in dit geval depron van 3mm, ook meteen meegenomen is. Dat heeft geresulteerd in een snijbestand, dat gemakkelijk uit een depron plaat van 1000 x 500 gesneden kan worden. Uit één plaat kunnen tenminste 20 vliegtuigjes gesneden worden.

Het uiteindelijke bestand is in te lezen in de laser snijmachine van het FabLab Bergen op Zoom. Cropduster_1

Door een klein M3 boutje in de neus van het vliegtuig aan te brengen is deze perfect in balans. Laat de kinderen maar komen.

2014_04_05-17_21_46-5843 (Small)

 

Reageer
(*)
(*)