Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Even voorstellen: labmanager Charlotte Jansen

De ontwikkelingen van het FabLab Bergen op Zoom zijn in een stroomversnelling gekomen, nu er een interim labmanager is aangetrokken voor de verdere opbouw en organisatie. Vanaf eind mei 2012 is Charlotte Jansen aan de slag gegaan op de Nobellaan 25.

De afgelopen tijd heeft ze het Fablab operationeel gemaakt. De nodige ervaring hiervoor deed ze reeds op als programmamanager van het Fablab Utrecht.
Charlotte studeerde in 2006 af als industrieel ontwerpster bij de TU Delft. Ruim 3 jaar is ze al zelfstandig ondernemer. Ze werkt daarbij alleen met producten die 3D geprint kunnen worden.
Haar Labtaken bestaan o.a. uit inrichten, zorgen dat de machines kunnen werken, aanschaf van materialen, ontwikkelen van workshops en het beheer van de website www.fablabbergenopzoom.nl

Tenslotte moest het Fablab in september al operationeel zijn. Begin november werden de deuren dan officieel geopend. Verwacht werd dat Charlotte eind 2012 haar taken kon afronden. Inmiddels is gebleken dat Charlotte tot november 2013 is gebleven. Het FabLab zal tevens gaan functioneren als studenten leerbedrijf.

CLIC met het Starterscentrum
Met het FabLab willen we een ontwerpomgeving creëren, die een duurzame innovatieve impuls geeft aan het MKB. Locale ondernemers kunnen samen met designers, productontwikkelaars en studenten aan de slag om digitale ontwerpen uit te werken tot bruikbare prototypes: “van idee naar 3D”. De regionale functie wordt vergroot door een CLIC met het Starterscentrum Bergen op Zoom, bij ons sinds 28 maart gehuisvest aan de Nobellaan 52.

Nieuwe labmanagers bij FabLab Bergen op Zoom
FabLab heeft inmiddels twee nieuwe labmanagers: Harry Prins, voor organisatorische zaken en Edd Bax voor de technische kant. Nieuwsgierig geworden naar het Fablab of heb je misschien een idee dat je verder wilt uitwerken in een 3D omgeving? Je bent van harte welkom.
Neem dan wel tevoren contact op met een van de labmanager via ed@fablabbergenopzoom.nl
Ook (beperkt) telefonisch al bereikbaar via 06-26872969, maar daar kom je meestal in de voicemailbox terecht. Dus liever even mailen.

Reageer
(*)
(*)