Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

FABLAB Bergen op Zoom officieel geopend!

Met een druk op de knop, startten dinsdagmiddag 13 november wethouder van Economische Zaken Ton Linssen en Ilona Dulfer van de Raad van Bestuur van het ROC West Brabant, de 3D printer. Met het printen van de tekst “Geopend” door de 3D printer werd het FABLAB Bergen op Zoom officieel geopend.

 

De Ultimaker 3D printer opent het FABLAB Bergen op Zoom door de teskt "Geopend" in 3D te printen.

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagmiddag 13 november opende het Markiezaat College het eerste FABLAB in de regio West Brabant. Dit wereldwijde concept biedt een omgeving waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten en ondernemers met behulp van high tech apparatuur, zoals een 3D printer en lasersnijder, hun ideeën kunnen realiseren in een prototype of product. Een Fablab heeft tevens alle mogelijkheden om ideeën te delen en producten te verbeteren door onderling gebruik te maken van een wereldwijd netwerk via het internet.

 

Regionale betekenis

De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Ton Linssen, wethouder Economische Zaken, samen met Ilona Dulfer, Raad van Bestuur ROC West Brabant. Het FABLAB biedt grote voordelen aan o.a. (startende) ondernemers. Daarom is is er nauwe samenwerking met de Gemeente Bergen op Zoom en het Starterscentrum Bergen op Zoom.

 

Ton Linssen en Ilona Dulfer bekijken na de druk op de knop hoe de 3D printer de openingshandeling voortzet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke leeromgeving

Het FABLAB is een belangrijke uitbreiding als leeromgeving voor diverse technieksectoren en als studentenleerbedrijf. FABLAB Bergen op Zoom is een initiatief van het Innovatienetwerk van het ROC West Brabant en het Markiezaat College.

 

VLNR: Wethouder Economische Zaken Ton Linssen, lid Raad van Bestuur ROC West Brabant Ilona Dulfer, Directeur Markiezaat College Joost de Jongh, Labmanager Charlotte Jansen, Projectleider Innovatienetwerk Hans van Mourik

 

 

 

 

 

 

 

Wereldwijd concept

Het Fablabconcept is ontwikkeld door professor Neil Gershenfeld van het Massachusetts Institute of Technology en inmiddels over de hele wereld verspreid. In Nederland zijn nu 11 FabLabs en West Brabant heeft hiermee de primeur.

 

 

Reageer
(*)
(*)