Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Gietworkshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de 3-delige gietworkshop van begin augustus hebben we kennis kunnen maken met het gieten van polyurethaan hars in een siliconenmal. In het eerste deel beoordeelden we met Geert de problemen en oplossingen voor elk meegebracht object. Mijn object bestond uit een ring van een fitting, gecombineerd met een stukje pvc buis. Aan elkaar gelijmd en afgewerkt met een vulmiddel. Voor het tweede deel maakte ik de ‘bekisting’ van foamboard, lekker makkelijk verwerken. Siliconen mengen, witte en blauwe vloeistof 1:1 goed roeren. En gieten maar. Het moedermodel staat op de bodem van de ‘bekisting’ vastgelijmd, zodat hij niet gaat drijven. Tijdens het derde deel van de workshop gingen we gieten met de kunsthars. Ook hier weer twee componenten, snel mengen en gieten, want dit spul begint al snel uit te harden! Na uitharding kon ik mijn eerste gietstuk uit de mal halen. Perfect gelukt, elk detail, tot het kleinste krasje of glimplekje zie je terug op het eindresultaat. We hebben nog wat geëxperimenteerd met een kleurtje in de hars, maar door vochtinwerking ging de hars daarvan schuimen, wat niet het gewenste resultaat gaf.

Waarschijnlijk is er later dit jaar nog zo’n gietworkshop, dus houd de website en Facebookpagina in de gaten als je het ook eens zelf wilt proberen.

 

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.