Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Laser stencilen

Bij de vrije inloop heb ik kennisgemaakt met het lasersnijden. Iets waar ik al langere tijd nieuwsgierig naar was. Als experiment heb ik een oud stencil gepakt en dit als vector bestand bewerkt. Na een eerste proef met karton bleken er nog “eilandjes” te zijn, en ook was het nodig om wat grotere verbindingsbruggen te maken.

Na het aanpassen van het vector bestand is het stencil daarna op triplex gesneden. Behalve een BBQ lucht leverde dit ook een erg strak uitgesneden en stevig stencil op. Op de foto’s is ook te zien hoe de uitgesneden stukjes triplex netjes bleven liggen.

Ik kom zeker nog eens terug om te kijken naar alternatieve materialen zoals net wat dunner steviger karton. Zodat er bij sprayen geen last is van de hoge randen van triplex.

Meer (stencil) werk van mij is te vinden op mindtwist.nl

Foto’s door Kees

 

Reageer
(*)
(*)