Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Lasersnijden van Prominent Karton

Prominent karton is veel gebruikt in maquette bouw, omdat het aan beide zijden een glanslaag heeft. Ik heb het karton gebruikt om een airbrush sjablonen te maken.

Airbrush sjabloon

Aangezien er alleen golfkarton en geperst karton bij het FABLAB in Bergen op Zoom gesneden is, was het in het begin zoeken naar de juiste snijsnelheden. Om dat te kunnen testen heb ik een proefje gemaakt met verschillende snelheden en vermogens.

 

Prominent Test_1 voorzijde

Prominent Test_1 voorzijde

 

Prominent Test_1 achterzijde

Prominent Test_1 achterzijde

 

Prominent Test_2 voorzijde

Prominent Test_2 voorzijde

 

Prominent Test_2 achterzijde

Prominent Test_2 achterzijde

 

Om zelf ook een te kunnen testen met verschillende maten, heb ik het testbestand digitaal toegevoegd. Testen v01-001

Omdat bij het bouwen van maquettes ook de afwerking van belang is, is uiteindelijk gebleken dat het prominent karton uitstekend met de laser te snijden en graveren is. De machine instellingen zijn als volgt:

Snijden Graveren
Materiaal: Dikte: Speed: Power: Compensatie:
(Offset)
Speed: Power:
Karton (prominent) 1,0 25 40 0,125 mm 400 15

Het prominent karton is o.a. te koop bij Harolds in Rotterdam. Ik denk dat het ook te verkrijgen / bestellen is bij v/d Kreek in Bergen op Zoom

 

 

 

Reageer
(*)
(*)