Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Over Fablab

FabLab Bergen op Zoom is een intitiatief van het Markiezaat College MBO Techniek, onderdeel van het ROC West-Brabant. Het FabLab heeft op 28 maart 2011 haar deuren geopend aan de Nobellaan / Edisonlaan in Bergen op Zoom. Inmiddels is FabLab BoZ gevestigd aan de Drebbelstraat 20.

 

Een FabLab is een werkplaats met hightech machines: 3D printers, Lasersnijder, CNC frees, vinylsnijder, vacuümvormer etc.
De  belangrijkste doelen: Techniekpromotie en techniekeducatie. Doelgroepen: Onderwijs, MKB, Particulieren, Ouders, leerlingen, Docenten. Wij zijn verbonden met intermediairs (Techniekplatforms, Innovatienetwerk, Starterscentra, Gemeenten).

 

Bijzonder aan FabLab Bergen op Zoom is de (wisselende) aanwezigheid van een aantal 3D printers van verschillende merken en typen. Ze zijn operationeel en beschikbaar. Bezoekers kunnen de printers vergelijken en zelf beoordelen op hun specifieke voordelen en beperkingen.

 

Woon je in de regio west-west-Brabant / Zeeland en overweeg je iets te gaan doen met 3D printing, dan doe je er verstandig aan bij ons binnen te lopen. Niet alleen staan daar een aantal printers te werken, maar er is ook ruimschoots expertise aanwezig.