Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Polijsttrommel voor 3D-prints

Screenshot 2015-05-22 12.48.21 Voor het polijsten van 3D-geprinte voorwerpen heb ik een polijsttrommeltje gemaakt van onderdelen uit een kopieermachine. Eerst een ontwerpje gemaakt in Autodesk 123D Design. Dit is een gratis, makkelijk aan te leren CAD programma, dat ideaal is voor de beginnende 3D-ontwerper. FabLab kan – bij voldoende belangstelling – een basisworkshop organiseren om je wegwijs te maken in de (on)mogelijkheden van het programma. De voor – en achterplaat zijn gesneden en gegraveerd op de lasermachine. De assen zijn ingekort en daarna afgedraaid op de kleine draaibank. Daar werden ook de groefjes gemaakt voor de clips die e.e.a. op zijn plaats moeten houden.

 

2015-05-22 11.32.31

Het motortje, ook uit de copier, loopt op 24 volt. De trommel is een gewoon koffieblik, van binnen gevoerd met een laagje schuimplastic en aan de buitenzijde voorzien van een paar stroken schuurpapier om slippen te voorkomen. Het apparaat draait momenteel voor de eerste keer, met een print in bronzefill van Colorfabb. Als ‘polijstmedium’ gebruik ik een handje vol messing schroefjes en kleine stukje, scherp afgeknipt koperdraad. Ik ben benieuwd naar het resultaat…. Als dit werkt, moet ik de bedrading nog even netjes afwerken 😉

 

="2015-05-22

 

 

 

 

 

 

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.