Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Prijzen

Prijzen en voorwaarden

Voorwaarde voor gebruik van de machines is dat een van de beheerders aanwezig is en dat je de workshop “Veilig Machinegebruik FabLab BoZ” hebt doorlopen, of op andere wijze aan kunt tonen dat je veilig met de machines overweg kunt.
De machines in het FabLab zijn te huur per dagdeel of per uur.
Een dagdeel is van 13.00-16.30 en van 18:00 – 21:00

Reserveren
De bedoeling is dat je vooraf reserveert d.m.v. een email.

  • Gebruik van de lasersnijder kost €40,- per uur en €100,- per dagdeel.
    Gebruik van de stickersnijder kost €20,- per uur en €50,- per dagdeel.
    Gebruik van de CNC Frees kost €20,- per uur en €50,- per dagdeel.
    Gebruik van een van de 3D printers kost €20,- per uur en €10,- voor elk daarop volgend uur.

Alle prijzen zijn inclusief btw. excl. materiaal.

Materiaal kun je zelf meenemen, maar je kunt het ook bij ons kopen. Omdat sommige materialen gevaar opleveren bij verkeerde bewerking (m.n. in de lasersnijder), bepalen wij zelf of je het meegebrachte materiaal mag gebruiken.

LET OP: Voor studenten Markiezaat College gelden aangepaste tarieven. INFORMEER !

Open inloop
Tijdens de open inloop op donderdagavond is het gebruik van de machines kosteloos. Je kunt dan niet reserveren en de maximale tijd is ½ uur per machine.
We stellen het op prijs als je dan via een FabMoment (zie elders op deze website) deelt wat je gedaan hebt, zodat andere hiervan kunnen leren of door jouw werk geïnspireerd kunnen raken.

Materialen
De prijzen van de materialen staan vermeld bij de materialen.

Veilig werken in het FabLab
De workshop “Veilig werken met FabLab BoZ machines” wordt zo vaak mogelijk en op afroep gegeven, zodat nieuwe mensen snel met de machines aan de slag kunnen. We hanteren wel een minimum aantal deelnemers (5); wij vragen hiervoor begrip.

Inhoud van deze workshop:

Intro CNC frees + software
Intro Lasersnijder + Lasercut
Intro Ultimaker + Cura
Intro Vinylsnijder + software

Deze workshop duurt 1 dagdeel (3,5 uur) en kost € 60,- pp.

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Voor de workshops geldt een minimaal aantal deelnemers per workshop. De meeste workshops worden tevoren ingepland (zie kalender). Is er onvoldoende belangstelling dan wordt dat op de website vermeld en de belangstellenden krijgen uiterlijk een week tevoren bericht of de workshop daadwerkelijk doorgaat of niet.