Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Prototype concepten

Voor mijn studie ben ik bezig met een opdracht om een groene wand te ontwikkelen. Hierbij worden een aantal concepten toegepast die gevalideerd moeten worden. Daarvoor heb ik dit prototype ontwikkeld. M.b.v. dit prototype kan ik aantonen in hoeverre het ontwerp aan de performance requirements voldoet.

Laser acryl 3mm graveren: snelheid 200, power 30
Laser acryl 3mm snijden: snelheid 20, power 100
Laser hout 3mm snijden: snelheid 30, power 60

Het houten plaatje van 50x50cm dat ik gebruikte, stond een beetje bol. Dit heb ik met de bolle kant naar beneden gelegd en vervolgens een gewicht op de rand van de plaat gezet. Dit voorkomt dat de afstand tot de laser teveel verschilt waardoor er niet netjes gelaserd wordt. Ook is de kans kleiner dat de onderdelen tijdens laseren vergaan.
LET OP: voordat ik het gewicht op het hout zette, heb ik eerst even m.b.v. de knop TEST gekeken wat het bereik van de laser was. Je wil namelijk voorkomen dat de kop tegen het gewicht slaat tijdens het laseren.

1 Reactie op “Prototype concepten”
  1. Edd zegt:

    Duidelijk FabMoment.
    Je display-dummy ziet er overtuigend uit.

Reageer
(*)
(*)