Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Sleutelhanger

 

Na het zien van de sleutelhangers van het FabLab, is het een leuke uitdaging om ook zelf een sleutelhanger te ontwerpen voor onze model vlieg club, Radio Model Vlieg Club Alouette. Een gemoedelijke modelvliegclub met een strak gemaaid veld gelegen in Rilland-Bath.

Bij het FabLab zijn verschillende soorten Acryl te koop in platen van verschillende afmetingen. Nadat de keus op “rood” gevallen was, hebben we een plaatje aangeschaft.
Om niet meteen op het gekochte materiaal te gaan testen, hebben we eerst op een stukje restmateriaal een proef uitgesneden.

Naast de proef op het betreffende materiaal hebben we ook verschillende modellen sleutelhangers uitgeprobeerd. Sleutelhanger RMVC Alouette v02-001

Sleutelhanger

 

De eerste pogingen waren niet netjes. Dat bleek te liggen aan de lucht toevoer van de laser. Nadat we nieuwe Festo koppelingetjes gekocht hadden, konden we een week later de test opnieuw uitvoeren. Naast het koppelingetje, bleek ook het lensje los te zitten. Reparatie geslaagd !

Het resultaat is hierboven te zien :-)

Thuis het ik de gegraveerde sleutelhanger nog ingekleurd met witte airbrush verf. Deze is lekker dun, en loopt goed overal tussen.

 

Hier is ook het ecp bestand dat direct in LaserCut 5.3 ingelezen kan worden :-) Sleutelhanger RMVC Alouette v02-000

 

Wederom een geslaagd experiment !

 

Snijden Graveren
Materiaal: Dikte: Speed: Power: Compensatie:
(Offset)
Speed: Power:
Acryl “Repsol Glass” (Mat transparant) 3,0 18 100 100 15
Reageer
(*)
(*)