Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

StartersCentrum geopend


DE ondersteuning voor startende ondernemers

Het StartersCentrum Bergen op Zoom heeft woensdag 28 maart officieel haar deuren geopend aan de Nobellaan 52.
De opening werd gedaan door Ton Linssen, wethouder Economische Zaken Bergen op Zoom, Anton van der Wijst, wethouder Woensdrecht, Joost de Jongh, directeur Markiezaat College en…….. Joep !
Vanaf nu is Bergen op Zoom en omstreken een steunpunt voor (door)startende ondernemers rijker. Het Startertscentrum biedt o.a. persoonlijke intakegesprekken, netwerkavonden, thema-bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, workshops, ondernemerscoaches, informatie, huisvesting en een netwerk van partners.

Op de foto: wethouder v.d.Wijst, Joost de Jongh, wethouder Linssen, Koen Oosterwaal (projectmanager Starterscentrum) met zoontje Joep: vandaag het voorbeeld bij uitstek van jong ondernemersschap!

Het StartersCentrum Bergen op Zoom is een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom en Woensdrecht, een aantal bedrijfspartners en het ROC West-Brabant / Markiezaat College. Joost de Jongh benadrukte in zijn openingswoord nog eens de reden van de participatie van het Markiezaat College. Als wij onze studenten een opleiding met toekomst beloven, dan is het niet meer dan logisch dat we de ondernemingszin van afgestudeerden in de Techniek volop ondersteunen.

Het FABLAB

Het Markiezaat College aan de Nobellaan biedt als initiatiefnemer nog een speciale faciliteit aan het Starterscentrum Bergen op Zoom: Het FABLAB. Het FabLab is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale “ontwerp”werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren, o.a. door gebruikmaking van 3D apparatuur zoals 3D printers.
Deze broedplaats voor productontwikkeling is ideaal gelegen aan de Nobellaan, tegenover het Starterscentrum.

Tijdens de opening konden de genodigden een kijkje nemen bij een aantal FABLAB stands, waar ze tekst en uitleg kregen over 3D mogelijkheden voor ondernemers.

Foto: Onze ROC Topper Alex Oomen (r) samen met zijn broer Mathijs. Zij bouwen met studenten van het Markiezaat Colege aan een Super Mono racemotor, waarbij ze voor onderdelen ook gebruik maken van 3D printing.

De raceauto van Team ACErace, vandaag voor de ingang van het Starterscentrum geplaatst, maakt ook gebruik van 3D printing bij de ontwikkeling van aerodynamische onderdelen.

Reageer
(*)
(*)