Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Tips en truuks

Materiaal nodig ? De karwei zit om de hoek. Geen mega-bouwmarkt maar wel echt handig om in de buurt te hebben.

Bij bendy boxes is het belangrijk om eerst de bendy scharnieren te snijden en pas daarna de outline van het paneel waar ze op zitten. Zodra het paneel is uitgesneden verplaatst het namelijk een beetje en als daarna de bendy stukken gesneden worden komen ze misschien niet goed op de juiste plaats.

Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor teksten en markeringen.

De volgorde regel je in de software door de lagen volgorde (rechtsboven) te veranderen. De lagen worden van boven naar beneden gesneden, een verstandige volgorde zou zijn, teksten en markeringen, bendy scharnieren, gaten, outline.

De BRM software kan maar een paar bestandsformaten aan : DXF en PLT bestanden deden het het beste. Beide kan je exporteren met het open source vector edit programma Inkscape.

Als je ontwerp er raar uit ziet in de laser-snij software check dan eerst of er geen erg grote dingen per ongeluk in het bestand zitten. A3 papier kaders of meterslange lijnen bijvoorbeed.

 

 

Reageer
(*)
(*)