Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Vergadertafel Volkskrant

Voor mijn afstudeer-presentatie van mijn broer heb ik een vergader-tafel gemaakt, met daaraan sportjournalisten van de volkskrant met de citaten van de desbetreffende journalisten. Deze is aangeboden aan de chef-sport van de volkskrant als bedank voor zijn stage-periode.

Het is gelasercut in 6mm triplex hout, met 6% snelheid en 100% laser. Tijdens het procces liepen we tegen een aantal problemen aan, allereerst pakte de software van de lasercutter de teksten niet uit Adobe Illustrator. Dit hebben we opgelost door het eerst in inkscape te openen en daar de teksten om te zetten naar vector, waarna deze naar de laser worden gestuurd. Het triplex is niet een constante kwaliteit hout; op sommige delen gaat de laser er niet doorheen. Dit is dus niet een gebrek van de lasercutter, ik heb het nog even na-gevraagd en andere lasercutters hebben daar ook last van.

Verder stopte de lasercutter halverwege met laseren. Hij bewoog nog wel alsof hij bezig was, maar de laser stopte ermee. Hierna hebben we de opdracht herstart met de deksel open totdat hij op de plek was waar die gestopt was.

 

Reageer
(*)
(*)