Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Verslag Introductieworkshop Arduino

Donderdag jl. werd wederom de workshop “Introductie Arduino” gehouden. De enthousiaste groep, waaronder een viertal zendamateurs, maakte kennis met de wereld van microcontrollers, Arduino en IDE. Zij leerden hoe je met de input van sensoren, een LED, LCD, relais, servo’s en elektromotoren aanstuurt. Zij laadden hun eerste C++ programma’s en vonden de weg op internet naar de enorme Arduino wereld, boordevol leerzame en nuttige toepassingen. Tijdens de tweede avond werd een thermometer met LCD uitlezing gebouwd. Ook werden servo’s aangestuurd op basis van lichtintensiteit. Zij gingen naar huis met hun eigen Arduino Starterskit om thuis verder te experimenteren. Bijzonder was de diversiteit aan platformen waaraan Arduino werd gekoppeld: Windows 7, Windows XP, Linux, Mac en Windows 8 ! Blijkt allemaal goed te werken !

De uitbreidingen naar besturing van stappenmotoren, PWM, robot arm, robotkarretje / lijnvolger en domotica is voor de workshop “Vervolg Arduino”.

Vanwege grote belangstelling volgt binnenkort opnieuw een workshop “Introductie Arduino”. Ook komt er een vervolg op de Introductie workshop aan. Er zijn nog enkele plaatsen in de workshops beschikbaar, stuur maar een mailtje als je belangstelling hebt. (HP)

Reageer
(*)
(*)