Welkom bij Fablab Bergen op Zoom

Het FabLab aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom is hét centrum waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten, makers en ondernemers elkaar ontmoeten. Dé plek om je droom te verwezenlijken. De digitale "ontwerp"werkplaats geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren. De broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Werken met (berken) triplex

Voor het frame van en koffertje waar ik mee bezig ben, heb ik gekozen voor een gelaagde oplossing van 6mm berkentriplex. Eerst een testje met 9mm, maar dat verkoolde eerder dan het 6mm materiaal. Dus 6mm en dan maar een laagje extra…
Na het snijden de lagen met goede houtlijm en een paar dikke boeken als gewicht de verschillend lagen op elkaar gelijmd. Ik heb de snijtekening zo gemaakt dat de randen uit meerdere delen bestaan, waardoor ik een stuk economischer kon werken. De naden van de verschillende delen verspringen t.o.v. elkaar. Waar het koffertje sluit heb ik twee concentrische ringen gemaakt, zodat een soort sponning ontstaat. Sluit mooi. Ook de scharnieren zijn van triplex. Als test heb ik ze met houtlijm gelijmd, voor het definitieve exemplaar ga ik epoxy gebruiken. Ik ben nog niet klaar, het eindresultaat zal ik hier ook laten zien… als het mooi geworden is.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.